Uitvaart van Herman J. Claeys

Vorige woensdag (13 januari 2010) vond de uitvaart- en herdenkingsplechtigheid plaats voor vriend, dichter, schrijver, activist, kameraad, drinkebroer, organisator en lieve man Herman J. Claeys.

De Minister van Agitatie boog het hoofd en luisterde naar de mooie woorden van Henri-Floris Jespers, Jeroen Kuypers, Erwin Vanmassenhove en Hans Plomp terwijl de Audiovisuele Diensten van het Ministerie alles registreerden.

Voor wie er niet bij kon zijn: de woorden en enkele beelden ter illustratie:

Verder op deze blog kan je een impressie bekijken van Hermans’ laatste publieke optreden, zijn afscheid in de Dolle Mol op 18 december ll.
Wie beide filmpjes graag als aandenken op DVD wil, sture een mailtje naar de Kabinetchef van de Minister op het bekende adres.

Eén reactie to “Uitvaart van Herman J. Claeys”

  1. Beste,

    Het Poëziecentrum is een documentatie- en informatiecentrum voor Nederlandstalige poëzie en anderstalige poëzie in Nederlandse vertaling. Vanzelfsprekend zou de dvd met beeldmateriaal over het afscheid van Herman J. Claeys een welkome aanvulling zijn voor onze collectie. Kan u me zeggen hoe we desgevallend de dvd kunnen bestellen?

    Vriendelijke groet,
    Stefaan Goossens,
    Verantwoordelijke documentatiecentrum

    Poëziecentrum

Plaats een reactie